Reflecting the ingenuity, craftsmanship and innovation of this British brand

The challenge

As it responded to a period of unprecedented global growth in its car sales, Jaguar Land Rover appointed the TTSP team to design its new 2,240m² headquarters on behalf of the Executive Board at Whitley, Coventry.

The challenge was to create a workplace that would embody the premium luxury of the brand and elevate the design appreciation from its staff, suppliers and customers. The accommodation, across two floors, features a suite of executive offices, board and meeting rooms and the integration of extensive multimedia technologies.

Our approach

In response to the brief, TTSP worked to create a high-quality experience both internally and externally. We transformed the entrance to create a sense of place and impact, commensurate with the brand, and our selection of premium quality materials and components throughout the office interior showcase the design and creativity of JLR’s luxury products.

The result

The result is a modern, creative and contemporary space that is exemplary of JLR’s brand attributes. The £5 million project won British Council for Offices Best Fit Out Award in 2012.

 

Sector:

Client:

Project Size:

Appointment Duration:

Construction Value:

Form of Contract:

Corporate

Jaguar Land Rover

2,240m²

January 2011 – September 2011

£5 million

Management Contract

 

Image for Jaguar Land Rover

“The JLR project represents how a brand can be communicated without words. The new executive offices at Whitley delivers the brand values of luxury lifestyle through the use of materials, finishes and the quality of the build – just like the vehicles do.”